L’Àmbits 1

Benvinguts a l’Àmbits de Política i Societat

Les ciències socials es caracteritzen perquè el coneixement acadèmic i el coneixement tècnic es retroalimenten. La transferència de coneixement requereix un esforç continu de difusió, imprescindible si volem que la sociologia i la ciència política tinguin un impacte positiu sobre el conjunt de la societat. Aquest és el rol que el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya (Colpis) vol que tingui Àmbits de Política i Societat, esdevenir una plataforma a disposició de les persones col·legiades per a què difonguin el seu coneixement expert. No és una revista científica, sinó un instrument per multiplicar l’impacte social del nostre exercici professional.

Àmbits de Política i Societat va començar com a revista en paper l’any 1996. Fins 2012 va publicar 48 números exclusivament en paper, any en què va adoptar el format híbrid actual: és un bloc on es publiquen articles de forma àgil, que es difon per les xarxes socials sense esperar a tenir un número sencer i, alhora, conserva els monogràfics, que continuen la numeració i la impressió en paper al costat de la versió digital, tot i que amb edicions limitades per minimitzar-ne l’impacte ambiental.

Una de les característiques és que molts temes hi són tractats de forma pionera, com el sistema electoral per a Catalunya (2000) o la Ciutadania Europea (1999). Àmbits de Política i Societat  abasta matèries pròpies de les especialitzacions de les titulacions que es poden col·legiar, incloses les que es van incorporar amb l’aprovació dels darrers Estatuts del Colpis: seguretat (Volem evitar les guerres -1999-, Les noves dimensions de la seguretat -2003), relacions internacionals (11-S: nou ordre mundial -2004-, Orient mitjà en eclosió -2006-) i gestió i administració pública (L’Administració pública, entre la política i la societat -2010-, Prospectiva: la ciència que estudia el futur). Altres matèries que s’hi han tractat amb freqüència són la Unió Europea, el gènere, la democràcia, els partits polítics, el racisme, la llengua…

Així, us animo a explorar i llegir els articles disponibles per internet i si teniu curiositat per algun monogràfic dels que s’havia editat exclusivament en paper, el podeu demanar al Colpis. Espero que tot aquest coneixement sociològic i politològic sigui del vostre interès!

Dr. Jordi Pacheco i Canals, degà del Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya.

One comment

  1. Moltes felicitats per aquesta nova aventura de l’Àmbits digital. Molta sort al Colpis. Moltes lectures i que hi hagi molte interactivitat entre politòlegs i sociòlegs i altres persones interessades en la política i la societat catalana, europea i internacional. Una abraçada desde Brussel.les, JM

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s